28 april 2005

Ghostrider

Voorlopig geen nieuwe moviereview, maar deze foto's kon ik onmogelijk voor mezelf houden. Mensen die me kennen weten dat ik een onvoorwaardelijke fan van Nicolas Cage ben, en geregeld surf ik dan ook naar imdb.com, om te zien aan wat voor lekkers ik me binnenkort kan verwachten.
Zo stond Ghostrider ook al enige tijd aangekondigd, een film die zeer zeker mijn verbeelding prikkelt, maar waarrond nog steeds voornamelijk een waas van mysterie hangt. Totdat ik vandaag op volgende foto's stuitte. Enig kwijl ontsnapt spontaan uit mijn mondhoek....

Nicolas Cage als Ghostrider Posted by Hello

Ghostrider: Foto's zien er al goed uit, nu de film nog. Posted by Hello

24 april 2005

Ladder 49

Aanrader

Ladder 49: Spannend, grappig, ontroerend. Een perfecte combinatie Posted by Hello
Quotering: 4/5

Sky Captain And The World Of Tomorrow

De wereld heeft nood aan nieuwe helden. Ook Hollywood blijkt dit de laatste tijd ontdekt te hebben en levert ons de ene fictieve held na de andere af. De ene keer houdt de hele wereld zijn adem in bij de avonturen van de held (Superman, Spiderman, The Big Lebowsky...), de andere keren raakt het onze koude kleren niet (Daredevil, Van Helsing, The Punisher e.v.v.v.a.). Sky Captain hoort wat mij betreft in het laatste rijtje thuis, ondanks alle moeite die de filmmakers zich hebben getroost om er toch een magistrale film van te maken. Helaas hebben ze echter heel wat kansen laten liggen. Om maar één voorbeeld te geven: de achtergronden werden één voor één door krachtige computers gegenereerd, wat had kunnen resulteren in een fabelachtige wereld, vol met details die van het scherm spatten, maar helaas is het uiteindelijke resultaat een koele, doodse setting, die bovendien nooit levensecht overkomt. Wie zich al ergerde aan de digitale achtergronden in Star Wars: Attack of the Clones, loopt maar beter met een wijde boog om deze film heen.
Een ander minpunt van de film wat mij betreft, is de cast. Jude Law is waarschijnlijk wel een Groot acteur, maar in deze film niet op zijn plaats. Hij is nu eenmaal niet geloofwaardig als held, tenzij als underdog-sluipschutter in Enemy at the gates. Ook van tegenspeelster Gwyneth Paltrow krijg ik het warm noch koud. Velen vonden haar een revelatie in Shakespeare in Love, ik vind haar vooral een zaag. Enkel Angelina Jolie kan de film enige schwung meegeven in haar rol van kapitein-compleet-met-oogklepje (wat niets afdoet aan haar sexy uitstraling - integendeel), en zij was dan ook de enige reden dat ik deze film niet reeds na twintig minuten uit de DVD-speler liet vliegen.
Volgende keer terug echte helden?

Angelina Jolie in Sky Captain and the world of tomorrow: Ferme madam in een mager filmpje. Jammer Posted by Hello

18 april 2005

Godsend

Laten we dan maar meteen ook van start gaan met een eerste bespreking, kwestie van het niet enkel bij goede voornemens te houden.
Sinds deze week ligt Godsend in de schappen van de betere videotheek. Op basis van de titel niet meteen een film die ík zou kiezen, maar kom, Robert de Niro, Rebecca Romijn-Stamos en Greg Kinnear zijn niet van de minsten, dus we gunnen de film het voordeel van de twijfel.
Voor wie nog niet zou weten waarover de film gaat: Een jong gezin (Greg Kinnear + Rebecca Romijn-Stamos) verliest hun 8-jaar oude zoon bij een auto-accident. Natuurlijk ijn ze hier het hart van in en kunnen ze het verlies moeilijk verwerken. Dan krijgen ze een voorstel van Robert de Niro, die beweert de kloontechnieken geperfectioneerd te hebben, waardoor ze hun zoon zouden kunnen laten 'reïncarneren'. Het gezin gaat hier na enig getob op in, en het gezin lijkt het geluk terug gevonden te hebben. Het geluk blijft echter niet duren, want eenmaal het kind zijn 'sterfleeftijd' passeert, gebeuren er rare dingen...
Ok, naast de acteurs klinkt het verhaal ook nog redelijk, zou je denken. Je kan heel wat kanten op met het verhaal of met het gegeven (heeft DNA een geheugen waardoor het herinneringen uit een vorig leven kan meedragen?), maar dat wil niet altijd betekenen dat die kansen ook daadwerkelijk benut werden. En helaas is dat ook het geval met Godsend. Nooit wordt het verhaal echt geloofwaardig - al doen de acteurs goed hun best alles toch overtuigend te brengen - en blijft het hoofdzakelijk bij pseudo-wetenschappelijk gezwets. En dan zwijg ik nog over de plot: persoonlijk zag ik hem na drie kwartier al aankomen (en ik hou het liefst van thrillers a la
The Sixth sense of The Others, films waarvan de plot je de eerste keer als een mokerslag op je voorhoofd treft) en het is heel frustrerend als de filmmaker er dan nog eens drie kwartier voor nodig heeft om tot dezelfde conclusie te komen. Pure tijdverspilling.
Conclusie: Alhoewel de film het label 'Garanteed Hit' heeft meegekregen, zal het waarschijnlijk enkel aan Rebecca Romijn-Stamos te wijten zijn dat deze film ooit de top 10 haalt van meest verhuurde films.

Afbeeldingen bij Godsend


Godsend: De poster is beter dan de film.Posted by Hello

Intro

Filmliefhebber als ik ben, zal ik vanaf vandaag trachten wekelijks geziene films - hetzij in de bioscoop, hetzij thuis op DVD - te reviewen. Soms zal deze uitleg beknopt zijn, in andere gevallen zal het lijken alsof ik een roman heb trachten te schrijven, maar steeds zal ik trachten het zo interessant en amusant te houden voor iedereen.