29 december 2006

2006: Het beste en het slechtste

Welke films maakten in 2006 indruk, en welke films had ik liever niet gezien? Bij het opstellen van deze lijstjes, kwam ik tot de ontdekking dat ik helemaal geen moeite had om er de slechtste films uit te kiezen, maar dat ik al heel wat meer moeite had om de beste te selecteren. Op zich is 2006 zeker geen slecht jaar geweest, maar toch bekruipt me gevoel dat het vroegere niveau niet meer gehaald word, en als ik al even vooruitkijk op 2007, ziet het er al niet veel beter uit, zeker met al de sequels en prequels die gepland staan. Maar kom, laten we nog geen vel verkopen voordat de beer geschoten is, en het voorlopig houden bij de lijst van 2006.
  • Slechtste Films
    5. Miami Vice
    : De trailer zag er ongemeen gelikt uit, Colin Farrell zag er zoals steeds de coolheid zelve uit, en Jamie Foxx staat de laatste tijd garant voor kwaliteit. Maar helaas was er een regisseur die koos voor een soort reality-aanpak van een actiefilm (waarschijnlijk beïnvloed door het succes van '24'), waardoor alle personages enorm vlak blijven, en de kijker net minder bij de film wordt betrokken wordt. De film ziet er nog steeds enorm gelikt uit, maar persoonlijk kreeg ik het gevoel dat het verhaal vaak
    4. The New World: Ook Terrence Malick volgt gedeeltelijk de werkwijze van Michael Mann in cameragebruik, en gaat blijkbaar nog iets verder. Enkel de beelden die voldoen aan zijn strengste eisen, worden behouden, de rest wordt er resoluut uitgeknipt. Helaas blijft er op deze manier enkel een zeer 'mooie' maar eveneens zeer saaie en dode film over.
    3. The Wicker Man: Lag het aan het scenario? Aan de regisseur? Aan de talloze onbekende acteurs die zich geen houding weten te geven? Waarschijnlijk een combinatie van alledrie, en het is zeer spijtig dat Nicholas Cage dit niet zelf op tijd heeft ingezien om nog uit het project te stappen. Met een beetje geluk wordt het binnen tien-twintig jaar een cultfilm.
    2. Underworld Evolution: Overbodig vervolg op een overbodige film
    1. Ultraviolet: Milla Jovovich wou haar rol uit Resident Evil nog wat uitmelken door in deze film een gelijkaardig iets te spelen, maar helaas had deze film niet het budget dat Resident Evil wel heeft. En blijkbaar maakt dat een wereld van verschil. Terwijl ze in R.E. ubercool is, werkt ze in Ultraviolet hoogstens op de lachspieren. En o ja, het verhaal lijkt ook nergens naar.

    Hadden evengoed in deze lijst kunnen staan: Hostel, Running Scared, Revolver en Basic Instinct II (hoef ik niet eens te zien om te weten dat de film zuigt)

  • Beste Films
    5. Brokeback Mountain: nooit gedacht dat ik zo gegrepen zou worden door 2 homo-cowboys (sic), maar Ang Lee leverde een zeer sfeervolle en warme prent af (mede dankzij een fantastische soundtrack).
    4. Inside Man: Het bewijs dat er nog originele en intelligente films kunnen gemaakt worden. Spike Lee slaagt erin je tot op het einde verwonderd te laten kijken
    3. Cinderella Man:
    2. The Weather Man: Nicholas Cage staat dit jaar in beide lijstjes, maar met een rol als die van David Spritz in The Weather Man vergeven we hem graag zijn rol in The Wicker man
    1. Crash:

    Hadden evengoed in deze lijst kunnen staan; X-men 3, M:I-3, Lucky Number Slevin, The worlds fastest Indian, The Constant gardener.
Welke zijn voor jou de slechtste en beste films die je dit hebt gezien? Post ze in de comments.

25 december 2006

Review: The Wicker Man


The Wicker Man: Wat Cage bezielt heeft zich aan deze remake te wagen, zal waarschijnlijk het grootste mysterie aan deze film zijn.
Quotering: 1/5

Review: Cars


Cars: Enkel een te hoge voorspelbaarheidsfactor bederft de pret een beetje
Quotering: 3,5/5

Review: Miami Vice


Miami Vice: Door de mix van quasi documentaire en actiefilm, krijg je een vlees-noch-vis gevoel
Quotering: 2/5

07 december 2006

Trailers (updated)

300 (nieuwe trailer van deze visueel verbluffende Frank Miller-verfilming)
Astronaut farmer (feelgood comedy met Billy Bob Thornton)
Balls of Fury (totaal te belachelijke film, maar net daardoor waarschijnlijk wel leuk)
Breach (Spionnen zijn ook maar mannen in saaie kledij)
Bridge to Terabithia (Walden Media van Lord of the Rings bewijst nog maar eens wat ze kunnen)
Die Hard IV (John McLane returns!)
Epic Movie (parodie a la Scary Movie)
Evan Almighty (Jim Carrey doet niet meer mee, maar dat houdt Hollywood niet tegen)
Harry Potter and the order of the Phoenix (Voor de fans)
Hostel II (hopelijk lost deze wel de verwachtingen in)
Hot Fuzz (Van de makers van Shaun of the dead)
Primevil (true story? Didn't think so)
Shrek III (Shrek returns!)
Smoking Aces (On one floor, all hell is breaking loose)
Stomp the yard (tamelijk spectaculair uitziend dansfilmpje)
The number 23 (Jim Carrey boort na comedy en drama een nieuw genre aan)
Zodiac (David Fincher brengt ons een film die ons mogelijk Se7en doet vergeten)

Review: Superman Returns


Superman Returns: Bryan Singer doet een verdienstelijke poging om Superman nieuw leven in te blazen, maar is deze held nog wel van deze tijd?
Quotering: 3,5/5 Posted by Picasa