22 mei 2007

Trailer-dinsdag

Nadat Rocky VI een groter succes bleek te zijn dan de meesten hadden verwacht, is Sylvester Stallone ook maar in één moeite door begonnen aan Rambo IV. Of ook deze film een succes zal worden moet nog blijken, maar onlangs is de eerste trailer verschenen, en wat we wel al kunnen vaststellen is dat Stallone op zijn 61ste nog wel wat actie uit zijn lijf weet te schudden, maar ook dat de makers deze keer hebben gekozen voor de meer realistische en dus gruwelijkere weergave van oorlogsgeweld. Oordeel zelf maar:



Nu is het natuurlijk niet alleen Rambo waarbij ze proberen uit te zoeken of er eigenlijk nog wel melk in de tiet zit, ook Rush Hour 3 zit er aan te komen, deze keer natuurlijk in Europa (hebben we binnenkort enkel nog Afrika, Australië en Zuid-Amerika te gaan...). Trailertje hier.

Van Terminator gaan ze niet alleen een vierde deel uitbrengen (naar alle waarschijnlijkheid met een digitale replica van A. Schwarzenegger, aangezien deze het te druk heeft met zijn politieke carriere om nog in een film op te draven), maar er zal ook een serie op de buis komen die zich in het Terminator-universum zal afspelen. De serie zal wellicht niet de verhaallijn volgen die al in de films werd uitgestippeld, maar zal meer plaats bieden aan de emotionele ontwikkelingen van de karakters, al zit het met de actie ook wel snor, tenminste als de trailer representatief is voor de volledige reeks.



En dan is er ook nog een nieuwe trailer van Transformers, een film die ongetwijfeld ook wel enkele sequels en/of prequels zal krijgen. En zoals de trailer er momenteel uitziet, zie ik het zelf ook wel zitten om twee tot drie keer naar dezelfde film te gaan kijken, maar dan met telkens straffere special effects en langere actiescenes...

Tot slot: Christopher Nolan is druk bezig aan zijn opvolger voor Batman Begins, en eindelijk is er een foto verschenen van Heath Ledger in zijn rol als The Joker. Tof dat Christopher Nolan een eigen visie heeft en niet de door Jack Nicholson en Tim Burton platgetreden paden betreedt...

17 mei 2007

Varia: Worst Movie Scenes



Review: Lonely Hearts


Lonely Hearts: leuk tijdverdrijf, maar daar blijft het ook bij: nergens grijpt de film je naar de keel.
Quotering: 2,5/5

Review: Deja Vu


Deja vu: wie zich niet laat storen aan het pseudo-wetenschappelijke gebrabbel en de ongebruikelijke techniek, krijgt sterke acteerprestaties met een strakke regie te zien in een verhaal dat je vanaf de eerste seconde meezuigt.
Quotering: 3,5/5

13 mei 2007

Review: Spider-man 3


Spider-man 3: Knap derde deel, maar voor mij hoeven er niet per se nog eens drie delen komen
Quotering: 3,5/5

08 mei 2007

Review: The departed


The Departed: 2,5 uur naar een saaie film kijken waarin uiteindelijk iedereen een rat blijkt te zijn, is niet mijn idee van ideaal tijdverdrijf. Als dit de winnaar is van de oscar voor beste film, hou me dan ver weg van de andere nominaties.
Quotering: 2/5

Review: The Illusionist


The Illusionist: prachtig in beeld gebracht en knap geacteerd, maar als een oplichter gebruik kan maken van illusies die niet verklaard (kunnen?) worden, blijft er van de geloofwaardigheid van de plot niet veel meer over.
Quotering: 2,5/5

01 mei 2007

Trailers

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
De eerste Fantastic Four was nu niet meteen de blockbuster die iedereen verwacht had, maar de special effects waren wel OK. Voor de opvolger lijken ze nog een stapje verder te zijn gegaan, al zal ook hier wel iedereen de bioscoopzaal uitgaan met hetzelfde gevoel: vermakelijk filmpje, maar weinig diepgang. En nochtans bewijst Spider-man nu al voor de derde keer dat beiden wel kunnen verenigd worden.

Die Hard 4: Live free or die hard
Nu alle grote filmhelden terug worden afgestoft om nogmaals een vervolg te krijgen (Indiana Jones 4, Rocky 6, Rambo IV...), kon John McLane natuurlijk niet achterblijven. Wat wel meteen opvalt is dat hij deze keer wel de broer van Rambo lijkt...
Link