24 juli 2007

Trailerdinsdag

Films over de Tien Geboden: er zijn er al enkele geweest, maar deze (The Ten) pakt het wel zeer fris aan.

Ben Stiller beste film is nog steeds 'There's something about Mary' (persoonlijke mening). Blijkbaar vond Ben Stiller dat ook, want voor The Heartbreak Kid slaat hij terug de handen in elkaar met het team achter 'There's something...'

Roland Emmerich bracht ons al eerder blockbusters als Independance Day en The Day after Tomorrow, en waarschijnlijk zal zijn nieuwste film 10.000 BC volgend jaar in één adem met de andere films vermeld worden.

Om serieus genomen te worden in Amerika volstaat het blijkbaar niet meer om acteur te zijn. Steeds meer en meer acteurs regiseren ook films. Soms is dat een goed idee (Clint Eastwood bijvoorbeeld), maar in het geval van Gone baby gone heb ik zo toch mijn twijfels. Pluspunt is dat de film gebaseerd is op een boek van de schrijver die eerder al Mystic River schreef, nadeel is dat het geregisseerd wordt door ... Ben Affleck (al heeft deze wijselijk besloten niet zelf de hoofdrol te spelen, maar dit over te laten aan zijn volgens mij meer getalenteerd broertje Casey Affleck).

The Greek Gods were bored, so they invented human. They were still bored, so they invented love; then they weren't bored anymore. Zo begint Morgan Freeman deze trailer, en het geeft meteen een goed beeld waar Feast of love over gaat.

The Coen brothers hoeven waarschijnlijk niet meer voorgesteld worden. No country for old men is hun nieuwste film en allicht ook hun vreemdste.

En in Amerika zijn ze alvast begonnen aan het uitbrengen van trailers voor films die ongetwijfeld tijdens het Halloween-weekend hun premiere zullen beleven: Trick 'r treat is de eerste in een ongetwijfeld lange rij.

20 juli 2007

Review: Apocalypto


Apocalypto: Mel Gibson slaagt er weer in een vergane cultuur levend op het scherm te toveren.
Quotering: 3,5/5

Review: Ex-drummer


ex-drummer: cultboek wordt cultfilm, vol met straffe visuele vondsten.
Quotering: 3,5/5

Review: Die Hard 4.0


Die Hard 4.0: John McClane heeft in dit vierde deel plaats moeten ruimen voor John Rambo, maar spectaculair is het wel.
Quotering: 4/5

Review: Saw III


Saw III: een gore-fest van jewelste, maar de makers slagen er niet meer in de film ook maar enige spanning mee te geven.
Quotering: 3/5

06 juli 2007

Review: Transformers


Transformers: Het is als met rollercoasters: voorspelbaar tot en met, maar toch ga je meteen terug aanschuiven, want kicken is het wel.
Quotering: 3,5/5

Review: Ghostrider


Ghostrider: Niet meteen de meest diepzinnige film, maar het had veel slechter gekund.
Quotering: 3/5

Review: Blood diamond


Blood diamond: Een film met een boodschap die van begin tot eind entertainend blijft: het werd tijd.
Quotering: 3,5/5

03 juli 2007

Trailerdinsdag

Steve Buscemi is naast een geweldige (cult-)acteur ook een goede filmregisseur. In zijn nieuwste film wordt hij verliefd op Sienna Miller.
Michael Moore blijft documentaires maken, maar gelukkig heeft hij het deze keer niet over 9/11 en de gevolgen ervan, maar over de Amerikaanse gezondheidszorg.
Naast John McClane mag ook Jason Bourne nog eens zijn strijdlust laten zien deze zomer. Wordt het de beste van de drie? De nieuwe trailer ziet er alleszins veelbelovend uit.
Sinds Lord of the rings zit het fantasy-genre in de lift. The Golden Compass voegt daar een nieuwe titel aan toe.
Spelverfilmingen: love them or hate them, met deze keer Hitman

Review: Smokin' Aces


Smokin' Aces: Filmpje in de beste traditie van Snatch: knap twistverhaal met een indrukwekkende cast en af en toe een komische noot
Quotering: 4/5

Review: Flags of our fathers


Flags of our fathers: Een van de betere WOII-films van de afgelopen jaren, alleen Saving private Ryan blijft beter
Quotering: 4/5

Review: Firmin


Firmin: Waarom moeten Belgische comedys nu altijd zo knullig zijn?
Quotering: 2,5/5