26 augustus 2008

Review: The Bucket List


The Bucket List: De twee krasse knarren zorgen voor hoge verwachtingen, maar kunnen deze niet echt inlossen door het voorspelbare verhaal
Quotering: 3/5

Review: Planet Terror


Planet Terror: Zo over the top dat je niet anders kan dan luid lachen. (en zoveel beter dan QT's Death Proof)
Quotering: 4/5

Review: Hot Fuzz


Hot Fuzz: Aan de makers van Scary movie en consorten: Zo willen we onze parodieën tegenwoordig zien.
Quotering: 3,5/5

National Treasure 2: Book of secrets


National Treasure 2: Film met een hoog deja-vu gehalte als je deel 1 al had gezien.
Quotering: 2,5/5

18 augustus 2008

Review: In the name of the King


In the name of the King: Doet vaak aan Lord of the Rings denken, zelfs qua special effects, maar het verhaal is te magertjes om je betrokken te voelen.
Quotering: 2/5

Review: Wanted


Wanted: Spetterende adrenaline-opwekkende actiefilm (met een zeer geile Angelina Jolie), maar de film mist nog enige uitdieping en gaat bij het gedeelte met de trein zwaar 'over the top'.
Quotering: 3/5

12 augustus 2008

Review: Aanrijding in Moscou


Aanrijding in Moscou: De Gentse volksgeest wordt treffend neergezet in deze film, en zorgt daardoor voor aanstekelijk vermaak.
Quotering: 3/5

25 maart 2008

Review: The invasion


The Invasion: waar de originele 'invasion of the body snatchers' nog een heerlijk ruw kantje had en een gemeen einde, is deze remake helemaal gladgepolijst en voorzien van een zeemzoet happy end. Schande!
Quotering: 2/5

Review: American gangster


American Gangster: Als twee klassebakken tegenover elkaar komen te staan, levert het gegarandeerd vuurwerk op.
Quotering: 3,5/5

Review: Resident Evil Extinction


resident Evil 3: Na drie films begint er een beetje sleet op de formule te zitten, maar Milla Jovovich blijft een gedroomde actieheldin (na Angelina Jolie dan)
Quotering: 2,5/5

24 februari 2008

Trailers

The Happening: M. Night Shyamalan levert hopelijk opnieuw een pareltje af
Nog steeds niet genoeg van Zombies? Bekijk dan alvast de trailer voor Diary of the dead, de nieuwe zombie-film van George A. Romero
Jason Staham in een waargebeurd verhaal? Oh, het gaat over een bank job, vandaar...
En tot slot een zeer korte, maar wel vrij spectaculaire trailer van Wanted. Ziet Angelina Jolie er niet altijd op haar best uit als ze wapens kan hanteren?

18 februari 2008

Review: The Kingdom


Korte samenvatting: Wanneer een terroristenbom ontploft in een Westers huizencomplex in Saudi-Arabie, geeft dit aanleiding tot een internationaal conflict. FBI-agent Fleury (Jamie Foxx) stelt snel een team samen om de explosie ter plaatse te gaan onderzoeken en zo de daders te vinden, maar de clash der culturen en protocol-regels in Saudi-Arabie maken dit moeilijker dan Fleury en zijn team konden denken.
Conclusie: Dit is geen standaard verhaal van goeden tegen slechten, maar een meer genuanceerd beeld over verschillende culturen, zonder overdreven patriotisme voor de Amerikanen.
Quotering: 4/5

Review: The Brave One


Korte samenvatting: Wanneer haar man om een onbenul in het park van New York vermoord wordt, besluit Erica Bain (Jodie Foster) een pistool te kopen om haar angst terug te overwinnen. Het duurt echter niet lang vooraleer ze besluit van haar af te bijten en wraak wil nemen op de moordenaars van haar man.
Conclusie: Dit is niet zomaar een wraakfilm, maar laat ook plaats voor de psychologiesche ontwikkelingen van het hoofdpersonage, wat deze film een meerwaarde geeft.
Quotering: 3,5/5

Review: Rush Hour 3


Korte samenvatting: Nadat Detective James Carter (Chris Tucker) en Chief Inspector Lee (Jackie Chan) respectievelijk Amerika en China van het geboefte hadden bevrijd, brengen totaal ongeloofwaardige plotwendingen het duo naar Frankrijk, alwaar ze het moeten opnemen tegen de verloren broer van Inspector Lee.
Conclusie: Net zoals bij de vorige delen, dient het verhaal alleen om Chris Tucker en Jackie Chan tegen elkaar te laten bekvechten, alleen is het in dit deel niet grappig meer.
Quotering: 1/5