22 juli 2005

Review: Charlie and the Chocolate Factory


Charlie and the Chocolate Factory: Tim Burton en Johnny Depp in topvorm.
Posted by Picasa

19 juli 2005

News: Smurf?

Enkele posts lager had ik het er al over dat er plannen zouden zijn om 'The Transformers' naar het het witte doek te brengen, en hoe dit volgens mij betekende dat de filmmakers geen inspiratie meer hebben en dan maar van elke film, serie of comic book van vroeger, waar ook maar de geringste nostalgie aan zou kunnen zijn blijven hangen, een nieuwe langspeelfilm willen maken.
Helaas houdt het voorlopig niet op bij 'The Transformers' - wat voor mij al een brug te ver is - maar zijn er ook plannen om De Smurfen een nieuw leven in te blazen, ditmaal in 3D. Helemaal erg wordt als blijkt dat ze meteen een trilogie zouden willen maken. Als deze lijn zich in de toekomst nog gaat verderzetten, mogen we ons binnenkort waarschijnlijk ook nog verwachten aan 'The A-team movie', 'McGuyver' en 'Klein klein kleutertje'...

16 juli 2005

Review: Blade Trinity


Blade Trinity: de teloorgang van een trilogie.
Posted by Picasa

11 juli 2005

News: Transformers


O jee, het lijkt alof men tegenwoordig alles wilt verfilmen om toch maar kans te maken op die blockbuster die de kassa's massaal laat rinkelen. Soms blijkt dit ook te werken (Fantastic Four, Blade 27, etc.) maar soms vraag je je toch echt af of er - van al de personen die betrokken zijn bij het maken van een film - niemand, maar dan ook niemand eens zijn vingertje opsteekt en zich luidop afvraagt of het wel de moeite waard is dit te verfilmen. Godzilla was een misbaksel, King Kong lijkt op hetzelfde af te stevenen, en nu blijken ze ook nog eens zinnens te zijn de Transformers op het witte doek te vereeuwigen.
Op zich kan ik er nog wel mee leven, moest het een onbekende regiseur zijn die, gesteund door een onbekende producer, droomt van zijn 15 minutes of fame. Als echter Michael Bay en Steven Spielberg zich hier achter scharen...

10 juli 2005

Review: War of the Worlds

Speciale effecten alleen maken geen film. Je zou verwachten dat oude rotten als Steven Spielberg en Tom Cruise dit feit als mantra zelf dagelijks 10 keer opzeggen alvorens aan de dag te beginnen, maar War of the Worlds bewijst dat al wie dat denkt, zichzelf iets heeft wijsgemaakt.
Steven Spielberg werkte eerder prima samen met Tom Cruise in Minority Report, en een deel van de chemie tussen deze twee heren van standing is overgebleven (Steven's regie is knap en Tom acteert bij momenten zeer gedreven) in deze nieuwe samenwerking. Helaas worden beide van het scherm gespeeld door de special effects, die - toegegeven - bij momenten zeer knap zijn, maar de meest overweldigende beelden (o.a. de brug die weggeblazen wordt) kreeg je reeds te zien in de trailer, en mocht je de trailer gemist hebben, dan waren er ook nog eens de diverse specials over de films, waarin de beelden ettelijke malen herhaald werden.
Op zich is het wél knap dat de film werd opgenomen in slechts 76 dagen, wat voor een blockbuster van dit formaat allicht een unicum is. Helaas kan de aandachtige kijker daardoor ook wel enkele fouten in het verhaal opmerken, die er waarschijnlijk niet zouden hebben ingezeten als men enkele dagen of weken extra hadden uitgetrokken om het verhaal te verfilmen.

War of the world: De trailer was beter
Posted by Picasa

08 juli 2005

News: Nicholas Cage

Nicholas Cage krijgt maar geen genoeg van het acteren, zo blijkt als je zijn naam op IMDB even opzoekt. Maar liefst acht (8!) films staan reeds aangekondigd waarin Nicholas zal schitteren, waaronder natuurlijk Ghost Rider, maar ook bijvoorbeeld Next - naar een verhaal van Philip K. Dick (zie ook Blade Runner, Minority Report, A scanner darkly en in mindere mate Paycheck) - en Electric God. Volgens Comingsoon.net is er echter weeral sprake van een nieuw project dat zelfs nog niet op imdb staat aangekondigd. Zo zou Nicholas Cage in de toekomst ook nog in de huid van één van de helden van 9/11 kruipen, die geholpen heeft mensen uit de instortende Twin Towers te redden. Regisseur van dit heldendrama zou Oliver Stone zijn. Roddels of iets om naar uit te kijken?

07 juli 2005

Review: Constantine


Constantine: Heerlijke gitzwarte humor, af en toe verbluffende visuele effects, originele wapens én een verhaal dat best nog wel ok is. Meer hoeft het soms niet te zijn voor mij.
Posted by Picasa

04 juli 2005

Review: Hide and seek


Hide and Seek: Wat begint als een veelbelovende thriller, mondt door een veel te zwakke plot uit in een bijna lachwekkend, totaal ongeloofwaardig fiasco. Het is voor Robert de Niro, na Godsend en Meet the Fockers nog maar eens een draak van een film. Gelukkig is er in deze film nog altijd Famke Janssen om van te genieten.
Quotering: 1,5/5
Posted by Picasa

01 juli 2005

Review: Ray


Ray: Jamie Foxx zet op magistrale en verbluffende wijze een jonge Ray Charles neer. Zelfs op de weinige saaie momenten van de film blijf je door Jamie's acteertalent aan het scherm gekluisterd. Tel daarbij de fantastische soundtrack, en je hebt een fantastische film.
Quotering: 4/5