10 juli 2005

Review: War of the Worlds

Speciale effecten alleen maken geen film. Je zou verwachten dat oude rotten als Steven Spielberg en Tom Cruise dit feit als mantra zelf dagelijks 10 keer opzeggen alvorens aan de dag te beginnen, maar War of the Worlds bewijst dat al wie dat denkt, zichzelf iets heeft wijsgemaakt.
Steven Spielberg werkte eerder prima samen met Tom Cruise in Minority Report, en een deel van de chemie tussen deze twee heren van standing is overgebleven (Steven's regie is knap en Tom acteert bij momenten zeer gedreven) in deze nieuwe samenwerking. Helaas worden beide van het scherm gespeeld door de special effects, die - toegegeven - bij momenten zeer knap zijn, maar de meest overweldigende beelden (o.a. de brug die weggeblazen wordt) kreeg je reeds te zien in de trailer, en mocht je de trailer gemist hebben, dan waren er ook nog eens de diverse specials over de films, waarin de beelden ettelijke malen herhaald werden.
Op zich is het wél knap dat de film werd opgenomen in slechts 76 dagen, wat voor een blockbuster van dit formaat allicht een unicum is. Helaas kan de aandachtige kijker daardoor ook wel enkele fouten in het verhaal opmerken, die er waarschijnlijk niet zouden hebben ingezeten als men enkele dagen of weken extra hadden uitgetrokken om het verhaal te verfilmen.

War of the world: De trailer was beter
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: