19 juni 2007

Trailerdinsdag

Will Smith zag ik eerder deze week al aan het werk in het prima drama 'The Pursuit of Happyness', zijn volgende film lijkt weer wat meer actiegericht te zijn. Met naar het schijnt een van de duurste scenes ooit in New York opgenomen, presenteer ik u: "I am Legend"
Zin in een zoveelste stomme slapstick-comedy? Hot rod is dan misschien iets voor jou.
Van Transformers kwam deze week ook nog eens een nieuwe tv-spot uit.
En tot slot nog dit nieuwsje: Ridley Scott is van plan om het bordspel Monopolie te verfilmen. Na de constante stroom floppende gameverfilmingingen lijkt een bordspel inderdaad veel meer perspectief te hebben. Volgens de mannen aan het roer moet het een komische thriller worden en zijn Kirsten Dunst en Scarlett Johansson al gevraagd voor een rol. Het jonge en sexy gehalte van zo'n film zou de jeugd weer naar het bordspel moeten trekken. Right.

18 juni 2007

Review: Dreamgirls


Dreamgirls: De muziek alleen al maakt deze film de moeite waard, maar daarnaast acteert iedereen ook nog eens prima, met Eddie Murphy op kop.
Quotering: 3,5/5

Review: The good shepherd


The Good Shepherd: Machtig epos van Robert de Niro over het ontstaan van de CIA, maar het is wel een heel zware boterham geworden.
Quotering: 3/5

Review: The pursuit of happyness


The Pursuit of happyness: Comedy, actie of drama, Will Smith kan het allemaal.
Quotering: 4/5

05 juni 2007

Trailerdinsdag

Na Saw en Hostel, lijkt Captivity - met een hopelijk ingetogen acterende Elisha Cuthbert - een film die in hetzelfde lijstje thuishoort.
Angelina Jolie blijft zich inzetten om van de wereld een betere plek te maken: naast haar adoptiedrang (ongetwijfeld zit ze op dit moment ongeveer aan haar 25ste adoptiekind...), speelt ze ook de hoofdrol in A mighty heart, een waargebeurd verhaal over terreur-kidnappingen in Pakistan.
Paris, je t'aime: de titel doet het slechtste vermoeden, maar dit zou wel eens een echt pareltje kunnen worden: 18 regisseurs, waaronder de Coen Brothers, Gus van Sant, Wes Craven en Gerard Depardieu geven elk hun visie over verliefd worden in en op Parijs, en worden daarbij bijgestaan door goed volk als Nathalie Portman, Jude Law, Steve Buscemi, Elijah Wood en vele, vele anderen (herken jij ze allemaal in de trailer?). Eentje om naar uit te kijken.
Dan is er ook nog Fido, een zombie-film met een twist.
Lucy Liu's carriere zitblijkbaar in het slop als ze al moet opdraven in een film als Rise: Blood Hunter. Waar is de tijd dat ze de show stal in Charlie's Angels en Kill Bill Vol. 1?
Eentje voor de vrouwtjes: Evening
You kill me zou nog weleens een verrassende actie-komedie kunnen worden.

Review: Eragon


eragon: Een film die Lord of the Rings doet vergeten, it ain't.
Quotering: 2,5/5