22 mei 2005

Lemony Snicket's a series of unfortunate events

Laat ik maar meteen met een bekentenis beginnen: ondanks mijn 24 levensjaren kan ik nog af en toe van een goede kinderfilm genieten. Denk dan bijvoorbeeld maar aan Disney's The Kid of aan Shrek en Ice Age. Daarom dus ook dat ik Lemony Snicket's a series of unfortunate events (vanaf hier afgekort als LSASOUE) wel eens wou bekijken.
LSASOUE is een sprookje, ontsproten aan het brein van Lemony Snicket (in de film vertolkt door Jude Law, zij het dan dat je Jude Law nooit te zien krijgt), een illustere onbekende in Europa, maar in Amerika een jeugdauteur van het kaliber J.K. Rowling. Gelukkig gaat deze vergelijking niet helemaal op, want ik ben nooit een fan geweest van Harry Potter en zal het vermoedelijk ook nooit worden. LSASOUE daarentegen kon zeker en vast mijn goedkeuring wegdragen. Wie houdt van fantasie- en detailrijke decors, personages met 'een hoekske af' en een lichtjes surrealistische fantasiewereld, zal met LSASOUE ogen te kort komen. Deze film heeft niets voor niets een oscar voor beste kostuumontwerp mogen ontvangen.
Toch zijn deze hierboven genoemde eigenschappen slechts bijzaak ten opzichte van de echte kracht van de film: Jim Carrey. Wie hem enkel kent uit de Ace Ventura-reeks, The Mask, Dumb en Dumber zal serieus verrast worden. Wie hem al aan het werk heeft gezien in The Majestic, Man on the moon en vooral Eternal Sunshine of the Spotless mind krijgt bevestiging van wat we al lang wisten: deze man heeft bergen talent.
Een leuk filmpje voor een zondagmiddag.

A series of unfortunate events: Een magistrale Jim Carrey in een duister sprookje
Quotering: 3,5/5
Posted by Hello

21 mei 2005

Trailer Da Vinci Code

Klik hier voor de trailer van "The Da Vinci Code". Wel een beetje vreemd dat ze nu al een trailer uitbrengen, terwijl er nog niet eens een meter film van is geschoten. Laat ons hopen dat het geen gewoonte wordt.

13 mei 2005

National treasure

Sinds de Da Vinci Code is het mode geworden om complottheoriën te linken aan alledaage zaken, zoals daar zijn: het dollarbiljet (daar zou een boodschap van de vrijmetselaars op staan), de bijbel en/of belangrijke geschiedkundige documenten. Vooral dat laatste speelt een rol in National Treasure, al mogen we voor de rest de vergelijking met De Da Vinci Code niet te ver drijven, dat zu voor deze film te veel eer zijn.
Niet dat National Treasure een slechte film is, verre van zelf: het is een meer dan degelijke avnturenfilm, die op alle vlakken slaagt waar Sky Captain faalde. Zo komt de romantische subplot nergens geforceerd of onnatuurlijk over en kunnen de grapjes toch op z'n minst een lichte glimlach teweegbrengen. Enkel voor de diepgang zullen we op de verfilming van De Da Vinci Code zelf moeten wachten (is in pre-productie, met Tom Hanks als Langdon, Audrey Tatou als Sphie Neveu, Ian McKellen als Sir Leigh Teabing en Jean Reno als Bezu Fache)
.

National Treasure: Geslaagde avonturenfilm
Quotering: 3/5
Posted by Hello

10 mei 2005

Trailers

Om het bezoekersaantal van deze blog een beetje op te krikken, zullen vanaf nu ook regelmatig links naar nieuwe trailers hier verzameld worden.
Laat ik maar meteen goed van start gaan:
Mr. and Mrs. Smith (a.k.a. Brad Pitt & Angelina Jolie)
Mr. and Mrs Smith 2
Harry Potter and the goblet of fire
Hitchhiker's guide tot the galaxy
Batman Begins
(ok, niet zo nieuw)
Tim Burton's Corpse bride

Serenity
Undead
The Island
War of the worlds
Red eye
En bekijk ook even de knap gemaakte site over Aeonflux

05 mei 2005

Open Water

Water, low-budget, gehypt. Drie woorden die Open Water perfect samenvatten. Hierdoor zal deze film mogelijk enkel aquafielen echt aanspreken, hoewel de film soms toch kan verrassen. De ene keer met een grappige dialoog ("Heb je net gepist?" -"Hey, ik dacht dat je het koud had"), de andere keer met een prachtig sfeerbeeld van een heldere weerspiegelende zee (let vooral ook op het openingsshot: zelden zo'n prachtige zeebranding gezien).
Ondanks het feit dat de film amper 75 minuten duurt, doet hij toch vaak langdradig en eentonig aan. Als ze voor de derde keer haaien als mogelijke dreiging opveren, heb je het wel gezien, en begin je te verlangen naar Jaws, die van de eerste keer korte metten met ze had gemaakt. De haaien zijn niet meer wat ze geweest zijn...
Een voordeel van de korte speelduur is dat je de gehele film nét uit kan zitten zonder zelf zeeziek te worden. Gedurende de hele film worden de camera's namelijk met de losse pols bediend, waarschijnlijk bedoeld om de deinende zee dichter in de huiskamer te brengen, al schudden ook de vasteland-beelden even hevig mee, en gaf waarschijnlijk vooral het lage budget de doorslag om geen steadicams te gebruiken, wat de film er vooral onprofessioneel laat uitzien.
Been there, done that


04 mei 2005


Open Water: Ondanks de hype, duidelijk géén tweede Blair Witch Project.
Quotering: 2/5
Posted by Hello