05 mei 2005

Open Water

Water, low-budget, gehypt. Drie woorden die Open Water perfect samenvatten. Hierdoor zal deze film mogelijk enkel aquafielen echt aanspreken, hoewel de film soms toch kan verrassen. De ene keer met een grappige dialoog ("Heb je net gepist?" -"Hey, ik dacht dat je het koud had"), de andere keer met een prachtig sfeerbeeld van een heldere weerspiegelende zee (let vooral ook op het openingsshot: zelden zo'n prachtige zeebranding gezien).
Ondanks het feit dat de film amper 75 minuten duurt, doet hij toch vaak langdradig en eentonig aan. Als ze voor de derde keer haaien als mogelijke dreiging opveren, heb je het wel gezien, en begin je te verlangen naar Jaws, die van de eerste keer korte metten met ze had gemaakt. De haaien zijn niet meer wat ze geweest zijn...
Een voordeel van de korte speelduur is dat je de gehele film nét uit kan zitten zonder zelf zeeziek te worden. Gedurende de hele film worden de camera's namelijk met de losse pols bediend, waarschijnlijk bedoeld om de deinende zee dichter in de huiskamer te brengen, al schudden ook de vasteland-beelden even hevig mee, en gaf waarschijnlijk vooral het lage budget de doorslag om geen steadicams te gebruiken, wat de film er vooral onprofessioneel laat uitzien.
Been there, done that


1 opmerking:

Quinten de Jonge zei

SPOILER: Beide protagonisten overleven hun wateravontuur niet...